Hoe organiseer je 'the magic' binnen de energietransitie?

4 september 2019 door Innovatie Bouwproces en Techniek

Aanmelden

Op 23 september aanstaande vieren we de afronding van het onderzoeksproject Sneller en Beter naar Nul op de Meter. Deze afronding is de opmaat voor een versnelling van de energietransitie. Onder de titel "Hoe organiseer je the magic binnen de energietransitie?" organiseren wij een feestelijk event waarin wij de resultaten van drie jaar ondernemend samenwerken delen en jou uitnodigen een rol te spelen in de versnelling de komende jaren.

Wat
Tijdens de interactieve bijeenkomst delen we de leerpunten van 3 jaar interactie tussen woningcorporaties, gemeenten en industriële partijen met de gezamenlijke ambitie om de energietransitie te versnellen. Tevens geven we een update van de huidige actualiteit van de energietransitie en ga je aan de slag in verschillende arena’s met thema’s als de klantreis, de pandopties en interne processen. Dit wordt gevolgd door een hedendaagse reflectie van externe experts verbonden aan andere programma's gericht op de versnelling van de energietransitie.

We brengen Pierre Hobbelen (Thuisvester), Margriet Drijver (Renovatieversneller), Ivo Opstelten (Stroomversnelling) Michiel Kirch (Uptempo!), David van der Woude (BZK) samen om zo ook een prikkel naar de toekomst af te geven. We sluiten de middag af met een feestelijke doorkijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Waar en wanneer
Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215, den Bosch.
Datum: Maandag 23 september 2019 van 14.00 tot 17.00 uur.
Kosten: Gratis dankzij een bijdrage van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, OPZuid.

Wie
In het innovatieprogramma Sneller en Beter naar Nul op de Meter werken een 20-tal partijen samen, waaronder Avans Hogeschool. Tijdens het event ontmoet je collega’s vanuit de aanbodkant, zoals leveranciers van innovatieve energietechnieken en vergaande isolatie. Collega’s vanuit deelnemende gemeenten die zich focussen op particulieren en klant adviseurs die daarbij helpen. Opdrachtgevers vanuit corporaties en ontwikkelaars die ervaring hebben met vergaande renovatie. Ook kennisinstellingen die zorgdragen voor monitoring en verdieping en mensen vanuit de Provincie Noord-Brabant, het ministerie van BZK (aardgasvrije wijkaanpak), Bouwend Nederland en Aedes (de renovatieversneller). Je ontmoet ervaringsdeskundigen en krijgt een inkijk hoe je vanuit je eigen organisatie aan de slag kunt met een versnelling van de energietransitie.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Neem je stakeholders mee, zij zijn van harte welkom om ook deel te nemen aan dit feestelijk event.

Wij zien je graag op 23 september!
Mede namens, alle projectpartners.

Peter Linders
Programma Regisseur SBNoM

Laatst bijgewerkt op 4 september 2019.