Stem op duurzaam Avansproject

18 januari 2017 door Innovatie Bouwproces en Techniek

Een 14 meter lange voetgangersbrug, gemaakt van hennep- en vlasvezels, is finalist in de Enlightenmentz of the Year-verkiezing. De winnaar krijgt als titel ‘lichtend voorbeeld voor een duurzame toekomst’. Plus veel aandacht in de media en op evenementen. Avansstudenten werkten mee aan dit duurzame project via het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en het lectoraat Innovatie Bouwproces en Techniek (EDI). De brug van biocomposiet staat nu bovenaan in de poll. Stem op dit project als ook jij vindt dat dit alternatief voor belastende constructiematerialen moet winnen.

De brug is gebouwd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Met de realisatie ervan hadden de makers een wereldprimeur. Ze toonden aan dat het mogelijk is om met louter biomaterialen een biocomposietbrug te maken die volledig constructief dragend is.

Stemmen kan via de website van Enlightmentz. Dat kan tot 10.00 uur op 20 januari.

Laatst bijgewerkt op 9 februari 2017.