Meld je aan voor de ECOWEEK (voor studenten)

8 februari 2017 door Innovatie Bouwproces en Techniek

Aanmelden

Een week lang ga jij samen met andere studenten uit binnen- en buitenland werken aan het ontwikkelen van innovatieve en ecologische oplossingen. Je doet dit voor specifieke locaties in en rond de stad Tilburg. De hoofdthema’s zijn ‘urban space’, ‘social and environmental impact’ en ‘biobased building’.

Oplossingen worden niet alleen op papier bedacht, maar ook uitgevoerd, met een blijvende impact op de locatie en de omwonenden. Denk aan het samen met omwonende verbeteren van de lokaliteit; guerillia gardening voor revitalisatie; het ophangen van schommels in bomen om het gebruik van openbare ruimte te stimuleren; ontwerpen voor lokaal beschikbare biobased grondstoffen. Onder begeleiding van deskundigen in een enthousiaste werkgroep. Op de website kun je de verschillende workshops bekijken waarvoor jij je kunt inschrijven.

Maar de week brengt jou nog veel meer. Zo zijn er diverse inspirerende sprekers en wordt in samenwerking met de gemeente Tilburg een aantal ontspannende activiteiten georganiseerd. Op vrijdag kun je kennis maken met professionals uit de bouwwereld en het werkveld tijdens de biobased building conferentie. Een week om nooit te vergeten. Bekijk hier het gehele programma.

Wanneer? 7 t/m 13 mei 2017
Waar? De Koepelhal in Tilburg

De ECOWEEK is een format ontwikkeld door de Griekse architect Elias Messinas en is sinds het ontstaan in 2005 gehouden in meer dan 20 steden over de gehele wereld. Dit jaar zal het voor het eerst in Nederland gaan plaatsvinden. De voertaal is Engels.

Aanmelden
Meld je hier aan voor de ECOWEEK. Jij bepaalt zelf aan welke oplossing in een bepaalde workshop jij wilt gaan werken. Omdat de organisatie in handen is van Avans Hogeschool biedt de school een speciaal tarief aan haar studenten. Je kunt deelnemen voor € 50,-. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om ECOWEEK assistent te worden. Voor- tijdens- en na de ECOWEEK voer jij diverse hand- en spandiensten uit en in ruil daarvoor hoef je geen fee voor deelname te betalen. Na het succesvol afronden van de week krijgen studenten van ABI voor hun participatie 2 VSP of maximaal 40 ambassadeursuren.

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2019.