Terugblik symposium Gebiedsontwikkeling bij knooppunten

24 februari 2016 door Expertisecentrum Technische Innovatie

Op woensdag 27 januari j.l. vond het symposium 'Gebiedsontwikkeling bij knooppunten: vormgeven aan the last mile' plaats.

Verslag symposium
De samenwerking tussen Werkplaats de Gruyter en de AVANS-minor Regie Stedelijke Vernieuwing leverde voldoende stof op om er een symposium aan te wijden. Studenten bogen zich over de gebiedsontwikkeling van een voormalig expeditieknooppunt in de spoorzone van 's-Hertogenbosch. Daarbij testten ze ook een aantal door NS en de TU Delft ontwikkelde methodes.

Interview Manuela Trigianese
Manuela Trigianese reflecteert op de bevindingen van Avans-studenten van de Minor Regie Stedelijke Vernieuwing. Zij hanteerden Fixing the Link en Recycle the city als analyse-methoden voor gebiedsontwikkeling in spoorzones.Dit zijn twee door NS ontwikkelde analyse-methoden.

Manuela Trigianese is architect en onderzoeker bij de TU Delft. De laatste jaren richtte zij haar onderzoek op stationsgebieden in Nederland. Tijdens het symposium presenteerde zij niet alleen haar eigen bevindingen, ze volgde ook de analyse van Avans-studenten van de Minor Regie Stedelijke Vernieuwing.

Informatie symposium

Klik hier om de informatie, zoals de presentaties en foto's, van dit symposium terug te kijken.

Laatst bijgewerkt op 25 februari 2016.