Meld je als student aan voor de studentenSTAALprijs 2017

30 november 2016 door Innovatie Bouwproces en Techniek

Studenten die tussen 31 juli 2016 en 1 augustus 2017 zijn afgestudeerd, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de studentenSTAALprijs 2017.

Inschrijving studentenSTAALprijs 2017 geopend

De (afstudeer)prijs waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Het afstudeerwerk kan een architectonisch of constructief ontwerp, maar ook een onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan waarin staal uiteraard een belangrijke rol vervult. De jury heeft behalve oog voor de architectonische en/of constructieve aspecten ook aandacht voor de duurzaamheidsaspecten van het onderzoek of het ontwerp.

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door de vereniging Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur van Bouwen met Staal.

Categorieën:

• Bachelor studentenSTAALprijs
  • Master studentenSTAALprijs
  • Master architectuur studentenSTAALprijs

Criteria:

• relevantie van het ontwerp of onderzoek
  • concept in uitgangspunten, creativiteit en inventiviteit
  • context van ontwerp en onderzoek
  • prestatie in duurzaamheid, beperking belasting voor het milieu, beperking van het onderhoud
  • de wijze waarop staal (slim) in het project is toegepast
  • originaliteit en esthetica
  • ambitieniveau
  • grondigheid van het ontwerp of onderzoek

Prijs:
1e prijs €500, 2e prijs €250 en veel publiciteit
Huldiging Nationale Staalbouwdag op 10/10 2017
Deadline aanmelden: 16 augustus 2017

Klik hier voor meer informatie!

Laatst bijgewerkt op 30 november 2016.