Innovatie Bouwproces en Techniek

print

24 uur ontwerpmarathon

5 december 2016 door Innovatie Bouwproces en Techniek

Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI), de belangenclub van architecten uit de regio ‘s-Hertogenbosch, houdt begin februari 2017 een 24-uurs marathon voor het ontwerpen van een collectieve ruimte bij tiny houses.

Er komen steeds meer eenpersoonshuishoudens. Eenlingen die allemaal een dak boven hun hoofd willen. Groot hoeft zo’n optrekje niet te zijn. De oplossing: een Tiny house ofwel een huis met een oppervlakte van pak ‘m beet tussen de 25 en 50 vierkante meter. Maar waar laat je je fiets, de wasmachine, het gereedschap en al die andere noodzakelijke spullen in zo’n kleine ruimte? Of een loge? Het zou gemakkelijk zijn als er een collectieve voorziening bij een serie van die Tiny Houses staat, die ook als ontmoetingsplaats kan dienen.

Deze ruimten of stallingen moeten worden vormgegeven en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. De inrichting van die collectieve ruimte mag jij bedenken en uitwerken tijdens de 24-uurs ontwerp-marathon: Tiny Collective Spaces! die het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) begin februari 2017 houdt. Na afloop beoordeelt een deskundige jury de resultaten. Voor de beste drie ontwerpen zijn er geldprijzen van 500, 300 en 200 euro.

Fase 1. Upload jouw droom!
Fase 2. 24-uurs ontwerp-marathon. 

Lees meer. 

Laatst bijgewerkt op 5 december 2016.