Innovatie Bouwproces en Techniek

print

Thesis Awards

Haal meer uit je afstudeerscriptie.

Heb jij een goed cijfer voor je afstudeerscriptie ontvangen? Een mooie beoordeling en feedback? Laat deze dan niet verdwijnen in de kast, maar probeer er meer uit te halen. Via deze pagina laten wij de verschillende thesis awards zien waarvoor jij je kunt aanmelden.

Naast een mooie vermelding op je CV, vergroot je ook je professionele netwerk met interessante contacten uit het werkveld. En vaak zit er ook nog een leuk financieel bedrag aan gekoppeld. Dus waar wacht je nog op.. meld je scriptie nu aan!

GasTerra Energizer Award 
Thesis gerelateerd aan energieoplossingen en/of efficiëntere gastechnieken. Verduurzaming is een belangrijk onderdeel van GasTerra’s bedrijfsbeleid. Daarom dragen zij actief bij aan de ontwikkeling en toepassing van innovatieve energieoplossingen en bevorderen we de ontwikkeling en toepassing van efficiëntere gastechnieken. Zes jaar geleden hebben zij de prijs in het leven geroepen. De laatste keer is deze in 2015 uitgereikt. Het is nog niet bekend wanneer de volgende editie zal plaatsvinden. Bekijk hier de website. 

HBO Bouw / Infra Award 
Thesis gerelateerd aan de bouw en/of infra. Een initiatief van Avans Hogeschool, BouwTalent regio Zuid en Bouwend Nederland regio Zuid. In 2016 voor het eerst uitgereikt. De net afgestudeerde studenten pitchen hun afstudeerproject, waarna de juryleden beslissen welke afstudeerprojecten er in de prijzen vallen. Berichtgeving via de academie Bouw en Infra van Avans Hogeschool. Bekijk hier het bericht over de winnaars van 2016.  

IVBN 
Thesis gerelateerd aan vastgoed investeringen. De IVBN-scriptieprijs is een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). De afstudeerscripties moeten relevant zijn voor de belangen van Nederlandse beleggers in vastgoed, voor het beleggen in Nederlands vastgoed of voor vastgoedbeleggen in het algemeen. Bekijk hier de berichtging over de prijs in 2016.

Netspar 
Thesis gerelateerd aan financiering van de oude dag en vergrijzing. Netspar stelt hiervoor jaarlijks vijf prijzen van elk EUR 3.000 beschikbaar. Nominaties voor de thesis awards kunnen door studenten zelf en / of afstudeerbegeleiders, ook uit de sector, ingediend worden. Bekijk hier de website. 

Schreudersstudieprijs 
Thesis gerelateerd aan ondergronds bouwen. Om het jaar beloont Stichting A.M. Schreuders een student die een bijzonder afstudeerproject heeft afgerond op het gebied van ondergronds ruimtegebruik aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro. Voor eventuele eervolle vermeldingen ligt een oorkonde en een bedrag van 500 euro klaar. Bekijk hier de website.

StudentenSTAALprijs  
Thesis gerelateerd aan staal. Studenten die tussen 31 juli 2016 en 1 augustus 2017 zijn afgestudeerd, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de studentenSTAALprijs 2017. Het afstudeerwerk kan een architectonisch of constructief ontwerp, maar ook een onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan waarin staal uiteraard een belangrijke rol vervult. De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door de vereniging Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur van Bouwen met Staal. Bekijk hier de berichtgeving over de Award in 2017. 

Waterbouwprijs 
Thesis gerelateerd aan waterbouw. Elk jaar stelt de Vereniging van Waterbouwers studenten die afstuderen aan HBO of Technische Universiteit in de richting Waterbouwkunde (of aanverwante studierichtingen) in de gelegenheid hun afstudeerproject te laten meedingen naar de jaarlijkse Waterbouwprijs. Bekijk hier de voorgaande winnaars.

Wouter Achterberg Scriptieprijs 
Thesis gerelateerd aan milieufilosofie. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de masterstudent met de beste scriptie op het gebied van de milieufilosofie. De winnaar ontvangt € 1.000,- en wordt uitgenodigd de scriptie te herschrijven voor een publicatie in Filosofie & Praktijk. Tweede en derde prijs bedragen respectievelijk €250,- en €100,- . De prijzen zijn mogelijk gemaakt door de Triodos Foundation en worden uitgereikt op de Dag van de Milieufilosofie. Bekijk hier de website.

 

Naast Bachelor thesis awards zijn er ook diverse awards voor universitaire masterscripties, zoals Leonardo da Vinci Afstudeerprijs en Hollandsche Maatschappij Prijzen voor Jong Talent. Of kijk voor een overzicht op de website van Scribbr

Mocht er volgens jou een Award ontbreken in de lijstje, geeft het door aan onze webredactie

Laatst bijgewerkt op 29 september 2017.